Сирійський Ідліб може повторити долю Алеппо, якщо не буде політичного рішення - ООН

П'ятниця, 16 грудня 2016, 10:55

Спеціальний посланець ООН Стеффан де Містура заявив, що сирійське місто Ідліб може повторити долю Алеппо, якщо не буде політичного рішення.

Про це повідомляє Reuters.

Операція з евакуації мирних жителів та опозиції зі східного Алеппо розпочалася в четвер, 15 грудня, в рамках досягнутої угоди про припинення вогню.

"Є близько 50 тисяч осіб, у тому числі 40 тисяч мирних жителів, які підуть на захід Алеппо. Ми повинні бути присутніми там, щоб переконатися, що їхні права "не порушуються", - заявив Містура, посилаючись на інформацію про можливі "звірства", вчинені в останні дні урядовими військами.

За його словами, від 1500 до 5000 осіб з опозиції будуть евакуйовані в північне місто Ідліб.

"Я не знаю, що буде в Ідлібі, а якщо не буде припинення вогню та політичної угоди, то це місто стане наступним Алеппо", - сказав він.

Нагадаємо, зі східного Алеппо у провінцію Ідліб було евакуйовано майже 3000 мирних жителів.

Раніше повідомлялося, що представник східного Алеппо, голова міської ради Бріта Хаджі Хасан заявив у Брюсселі під час двосторонньої зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском про поразку міжнародної спільноти в допомозі вирішення ситуації у Сирії та закликав до термінової згуртованості, щоб врятувати цивільних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.