У парламенті Люксембургу готові розглянути визнання Голодомору

П'ятниця, 24 березня 2017, 20:43

Палата депутатів Люксембургу готова до того, аби вивчити питання визнання Годомору в Україні у 1932-1933 роках.

Про це заявив голова Палати депутатів Люксембургу Марс Ді Бартоломео під час зустрічі з віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Марс Ді Бартоломео висловив готовність активізувати міжпарламентський діалог з Україною та вивчити питання визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі відзначили, що під зустрічі також йшлося про "виклики, з якими нині зіштовхуються світові демократії, зокрема, загрозу популізму".

"Марс Ді Бартоломео підкреслив, що Люксембург зацікавлений у стабільній Україні та відзначив успіхи української сторони у здійснюваних комплексних реформах", – додають у прес-службі українського уряду.

Також під час зустрічі, сторони обговорили напружену ситуацію на Сході України … незаконне  захоплення українських підприємств в ОРДЛО та регулярний обстріл українських позицій з використанням важкого озброєння всупереч Мінським домовленостям.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала за міцну підтримку, яку Люксембург надає Україні в питанні захисту її територіальної цілісності, та закликала й надалі продовжувати тверду лінію на підтримку та посилення санкційної політики ЄС щодо РФ.

"Для того, аби позбутися санкцій, треба позбутися причин, за які їх запровадили", – цитує прес-служба КМУ Марса Ді Бартоломео.

"За 75 років ми звикли, що мир – це даність. Та старше покоління знає, що він тяжко здобувається. Ми розуміємо ваш біль", – додав він.

Нагадаємо, на початку березня депутати парламенту Португалії підтримали резолюцію про визнання Голодомору в Україні геноцидом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.