Геращенко розповіла про втечу президента ПАРЄ від українців на саміті ЄНП

Середа, 29 березня 2017, 20:52

Перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко стверджує, що президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт після візиту до Сирії та РФ уникає зустрічей з українськими політиками.

Про це вона написала у Facebook-дописі з саміту Європейської народної партії, який розпочався в середу на Мальті.

Як відомо, члени ПАРЄ від України мають відкритий конфлікт із президентом асамблеї, іспанцем  Педро Аграмунтом, звинувачуючи того у лобіюванні інтересів РФ.

"В кулуарах саміту з Марією Іоновою вполювали президента ПАРЄ Педро Аграмунта. Спитали, як його візит в Сирію і Санкт-Петербург, чи був візит вдалим. І нагадали, що надіслали листа з низкою запитань, в тому числі й щодо організаційних та фінансових нюансів і деталей щодо візиту в Сирію на російському військовому літаку", - розповіла Геращенко.

Вона стверджує, що Аграмунт послався на запланований брифінг та "дуже швидко пішов" від представниць України.

При цьому Геращенко звинуватила президента ПАРЄ у брехні, повідомивши у наступному дописі, що той надав неправдиву інформацію про брифінг, натомість намагався заховатися від української делегації в кав’ярні.

За її словами, під час зустрічі з хорватським прем’єром Пленковичем представниці України знову зустріли "Аграмунта з помічником, які кілька хвилин тому сказали нам, що йдуть на брифінг, тому не змогли розповісти про візит в Сирію і Петербург".

З нового місця зустрічі  ті також пішли, побачивши українських депутатів, додала вона у подальшому спілкуванні з ЄП.

Раніше повідомлялося, що Педро Аграмунт привіз до Сирії делегацію російської Держдуми. Згодом делегації чотирьох країн офіційно засудили його поїздку до Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: