В Ірландії на території колишнього притулку знайшли масове поховання дітей

П'ятниця, 3 березня 2017, 17:07

В Ірландії на території колишнього притулку, яким опікувалися черниці одного з католицьких релігійних орденів, виявили братську могилу з останками немовлят і маленьких дітей.

Про це повідомили місцеві слідчі, передає The Associated Press.

Місцева комісія оголосила у п'ятницю, що під час розкопків на місці колишнього притулку для сиріт, незаміжніх матерів та їхніх дітей у місті Таум, що знаходиться в графстві Голуей, було знайдено підземні структури, розділені на 20 камер, що містять "значну кількість людських останків".

Притулок був у віданні черниць "Бон Секур" - католицького релігійного ордену.

Комісія заявила, що ДНК-аналіз останків підтвердив, що вік померлих коливається від 35 тижнів до трьох років. Діти були поховані в основному в 1950-х роках, коли у будинку пропонували притулок десяткам сиріт, матерям-одиначкам та їхнім дітям. Притулок закрили в 1961 році.

Це підтверджує підозри, що переважна більшість дітей, які померли в будинку, були поховані на місці в безіменних могилах, і що було досить поширеною практикою в таких католицьких будинках на тлі високої дитячої смертності на початку ХХ століття в Ірландії.

Дане поховання підтверджує заяви місцевого історика, який намагається простежити долі понад 800 дітей. Ще у 2014 році уряд розпочав розслідування після того, як було знайдено свідоцтва про смерть майже 800 дітей, які проживали в будинку, проте знайдено лише один запис про поховання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.