Фінляндія готова організувати першу зустріч Трампа та Путіна

Четвер, 30 березня 2017, 16:23

Фінляндія, коли очолить Арктичну раду, готова організувати першу зустріч президента РФ Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа.

Про це президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив, виступаючи на форумі "Арктика — територія діалогу" в Архангельську, повідомляє УНІАН.

"Ми, безперечно, були б дуже раді мати можливість провести такий саміт", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи хотів би він запросити Трампа та Путіна на зустріч лідерів відразу після того, як Фінляндія очолить Арктичну раду.

Раніше прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля заявляв, що Фінляндія готова організувати зустріч глав Росії та США, "якщо дозволить політична ситуація". Інформація про бажання влади Фінляндії організувати таку зустріч з'явилася в грудні минулого року. Йшлося про можливу зустріч у рамках саміту Арктичної ради після того, як крісло голови ради перейде до Фінляндії.

Рада об'єднує країни Північної Європи, Росію, США та Канаду. Фінляндія буде головою Арктичної ради з 2017 по 2019 рік.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий взяти участь у форумі Арктичної ради в Фінляндії та зустрітися там з президентом США Дональдом Трампом, якщо такий захід буде підготовлено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.