Данія виділить $1 млн на збір доказів про військові злочини в Сирії

Понеділок, 6 березня 2017, 14:18

Міністерство закордонних справ Данії оголосило про те, що надасть більше 7 мільйонів данських крон ($1млн) для команди ООН, яка збирає докази військових злочинів у Сирії.

Про це повідомляє сайт міністерства.

У заяві МЗС йдеться, що Данія надасть фінансування групі, діяльність якої спрямована на забезпечення судового переслідування порушень прав людини, військових злочинів і злочинів проти людства, здійснюваних протягом шести років сирійського конфлікту.

"Позиція Данії очевидна: винні в серйозних порушеннях прав людини в Сирії повинні відповідати за свої дії. З цією новою ініціативою ООН ми посилаємо чіткий сигнал – не в останню чергу сирійському режиму, що такі злочини не залишаються безкарними", - заявив міністр закордонних справ Андерс Самуельсен.

Нова команда ООН була створена резолюцією Генеральної Асамблеї в грудні 2016 року. Основна мета команди - зібрати, об'єднати, зберегти і проаналізувати докази "порушення прав людини, скоєні в Сирії, з довгостроковою метою використання зібраного матеріалу в майбутньому міжнародному кримінальному переслідуванні".

МЗС також нагадало, що уряд Данії виділив 332,5 млн крон ($44,4 млн) на проекти зі стабілізації ситуації в Іраку і Сирії у 2016-2018 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.