Акції Deutsche Bank впали в ціні на 7%

Понеділок, 6 березня 2017, 14:35

Котирування акцій Deutsche Bank знизилися майже на 7% до початку торгів у понеділок після того, як він оголосив про збільшення статутного капіталу до 8 млрд євро.

Про це повідомляє Reuters.

Агенція відзначає, що це вже четверте підвищення статутного капіталу банку з 2010 року.

Таким чином, коефіцієнт основного капіталу (тобто співвідношення основного капіталу до активів. – Ред.), що є ключовим критерієм для регуляторів Deutsche Bank, сягне позначки більше 13% у порівнянні з 11,9% на кінець 2016 року.

Reuters також нагадує, що найбільший банк Німеччини, обтяжений судовими витратами і штрафами, протягом останніх 18 місяців намагається оптимізувати свій портфель, позбавляючись "поганих клієнтів" і намагаючись відновитися.

Втім, як відзначають аналітики, практично жоден із заходів реструктуризації наразі не дав результату.

Збільшення статутного капіталу відбувається за рахунок випуску нових акцій для акціонерів з Катару. Зранку в понеділок акції торгувалися на 5,4% дешевше і перебували в нижній частині німецьких "блакитних фішок DAX.GDAXI".

У неділю Deutsche Bank оголосив про нову стратегію, яка включає реорганізацію низки своїх підприємств, згортання планів з продажу  Postbank German і зміну частини керівництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.