У Німеччині побільшало підозрюваних у скоєнні злочинів мігрантів

Неділя, 23 квітня 2017, 09:51

Кількість мігрантів, які підозрюються у вчиненні злочинів на території Німеччині, зросла в 2016 році на 52,7 % в порівнянні з 2015 роком, сягнувши 174 438 осіб.

Це випливає з оновлених даних поліцейської кримінальної статистики (PKS), оприлюднених Федеральним відомством з кримінальних справ (BKA), повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що ця статистика не враховує ті правопорушення, вчинити які можуть лише мігранти, приміром, нелегальний перетин кордону тощо.

У цілому в 2016 році поліцейська статистика нарахувала 616 230 іноземців, підозрюваних у скоєнні злочинів. Понад чверть з цього числа припадає на мігрантів.

Не менш важливим є те, що переважна більшість мігрантів, котрі прибули до Німеччини, - молоді чоловіки. Саме ця група найчастіше стає на слизький злочинний шлях, зазначається в повідомленні. Крім того, найбільше клопоту поліція має з мігрантами з Балкан та Північної Африки.

Мігранти, у тому числі ті, які отримали притулок, не перевищують двох відсотків від загального населення Німеччини. Однак у порівнянні з загальною кількістю усіх підозрюваних у скоєнні кримінальних діянь (не лише іноземців), на мігрантів припадає загалом 8,6 %. Найчастіше мігрантів підозрюють у кишенькових та квартирних крадіжках, завдаванні тілесних ушкоджень, в зґвалтуваннях і сексуальних домаганнях.

Статистика враховує як мігрантів, котрі мають статус шукача притулку, контингентного біженця або біженця від громадянської війни, так і тих, хто отримав тимчасову відстрочку висилки або зареєстрованих нелегалів. Вона не враховує тих, хто вже отримав притулок в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.