У Стамбулі затримали ще одного підозрюваного у причетності до теракту в клубі Reina

Середа, 17 травня 2017, 14:51

У Стамбулі затримали підозрюваного, який, імовірно, був пов'язаний з нападом на нічний клуб Reіna в новорічну ніч.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Хасан Гуломов, під кодовою назвою "Абу-Халік" був затриманий у стамбульському районі Башакшехір співробітниками поліції, які також вилучили під час обшуку 12 автоматів Калашникова, 4 378 доларів та 3000 шведських крон", - повідомляє видання.

У Туреччині підозрюють, що Гуломов належить до того ж осередку ІДІЛ, що й громадянин Узбекистану Абдулкадір Машаріпов, який зізнався у нападі на нічний клуб Reina в новорічну ніч, де загинули 39 людей.

Гуломов міг проникнути на територію Туреччини через Хатай з підробленим паспортом на ім'я Халіта Абдулла.

Слідство вважає, що ще один підозрюваний член ІДІЛ під кодовою назвою "Даніелік" (Danyelik) можливо забезпечив Гуломова автоматами Калашникова та допомагав Машаріпову переховуватися протягом більш ніж двох тижнів після теракту.

Повідомляється, що суд негайно видав ордер на арешт Гуломова.

Нагадаємо, у Стамбулі в новорічну ніч терорист розстріляв людей, що перебували у нічному клубі Reina, з автоматів Калашнікова.

Внаслідок теракту загинули 39 людей, 24 з них – іноземці.

У скоєнні теракту підозрюють громадянина Киргизстану Абдулкадіра Машаріпова, який був затриманий у січні в ході спільної операції, проведеної співробітниками поліції Стамбула та турецької Національної розвідувальної організації (MİT) в Стамбулі.

Обвинувальний висновок, підготовлений головною прокуратурою Стамбула, вимагає 40 довічних ув'язнень та додаткове позбавлення волі на строк до 2 397 років для головного підозрюваного у нападі на нічний клуб Reina, внаслідок якого загинули 39 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.