Клімкін поінформував Раду Європи про санкції проти російських соцмереж

П'ятниця, 19 травня 2017, 13:27

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ході засідання комітету міністрів Ради Європи в Нікосії на Кіпрі поінформував про санкції щодо російських сайтів та соцмереж, які були запроваджені Україною.

Про це Клімкін написав у своєму Twitter.

"Поінформував Раду Європи про рішення РНБО щодо російських сайтів та соціальних мереж", - написав він.

"У рамках гібридної війни Росія інструменталізувала Інтернет і, зокрема, соціальні мережі. Україна була змушена запровадити санкції проти низки російських юридичних осіб, діяльність яких загрожує національній інформаційній та кібер-безпеці, а також сіє ненависть та розбрат.

Встановлені обмеження є цілеспрямованими контрзаходами, ухваленими відповідно до принципу пропорційності проти РФ як держави, що має нести відповідальність за свої дії", - йдеться у повідомленні Клімкіна.

Як відомо, міністр закордонних справ України 18-19 травня перебуває з робочим візитом на Кіпрі, де бере участь у 127-му засіданні Комітету міністрів Ради Європи на рівні міністрів.

Нагадаємо, що генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд висловив занепокоєння з приводу рішення Києва щодо санкцій проти низки російських сайтів в Україні.

Як повідомлялося, ЄС чекає від України детальніших пояснень щодо цього указу.

У НАТО на запит "Європейської правди" повідомили, що рішення України про санкції проти російських сайтів є питанням безпеки, а не свободи слова.

Як відомо, напередодні Голос Америки поширив коментар Держдепу про те, що блокування російских сайтів є проблемою для свободи слова. Таким чином США долучилися до Ради Європи та низки неурядових організацій, які критикують Київ за це рішення.

Після цього Державний департамент США заявив, що не робив офіційних заяв щодо рішення України запровадити санкції проти російських IT-компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.