Вступ Чорногорії до НАТО - це сигнал, що двері альянсу відкриті - голова ПА НАТО

Понеділок, 29 травня 2017, 11:33

Голова Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі заявив, що вступ Чорногорії до НАТО є важливим для Грузії та інших країн-аспірантів, оскільки це сигнал того, що двері альянсу відкриті.

Про це він заявив у понеділок на засіданні сесії Парламентської асамблеї (ПА) НАТО в Тбілісі, повідомляє Apsny.ge.

За його словами, ніякий тиск ззовні не завадить цим країнам досягти цієї мети.

Що стосується конкретно Грузії, то, як заявив Аллі, республіка заслуговує на членство в НАТО.

"Грузія дійсно заслуговує на членство в Північноатлантичному альянсі. Впродовж останніх 15 років асамблея завжди підтримувала євроатлантичний вибір Грузії і її шлях до інтеграції. Ми разом працювали з колегами в грузинському парламенті, щоб створити основу для членства і також ми працювали над підтримкою в парламентах наших країн, з нашими урядами для того, щоб Грузія змогла вступити в альянс", - зазначив голова ПА НАТО.

Аллі також зазначив, що ПА НАТО засуджує дії РФ в окупованих регіонах Грузії - Абхазії і Цхінвальському регіоні та підтримує територіальну цілісність Грузії.

"Щодня Росія намагається привласнити ще більше грузинських земель, щоб посилити свою присутність і вплив тут", - сказав він.

"Асамблея постійно засуджує неприйнятну окупацію Росією Абхазії і т. з. Південної Осетії", - підкреслив він, зазначивши, що в декларації, яка буде прийнята ПА НАТО, "буде тверда заява про це".

"Це буде наша тверда підтримка та вираження того, що Грузія повинна стати членом сім'ї НАТО. Сподіваюся, що декларація буде підтримана більшістю і ще раз підтвердить, що у нас консолідована думка з питання Грузії", - заявив Аллі.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ Грузії Михайло Джанелідзе заявив, що Грузії не потрібен План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), а членство в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.