Чорногорія викликала посла РФ через депортацію депутата

Понеділок, 29 травня 2017, 15:38

МЗС Чорногорії викликало російського посла для вручення протесаної ноти через затримання і депортацію депутата чорногорського парламенту Міодрага Вуковича.

Про це повідомляє портал cdm.me.

"Через затримання в аеропорту "Домодєдово" депутата парламенту Чорногорії Міодрага Вуковича російського посла Сергія Грицая було викликано до МЗС для вручення ноти протесту" - повідомили в МЗС Чорногорії.

Послу було висловлено незадоволення неналежною поведінкою російських правоохоронців під час невиправданого затримання Вуковича.

"Міністерство закордонних справ очікує прояснення фактів і причин того, що сталося, оскільки йдеться про порушення базових принципів міжнародного права і дипломатичної практики" - заявили у відомстві.

Як повідомлялося, представник Демократичної партії соціалістів Чорногорії Міодраг Вукович був затриманий в московському аеропорту "Домодєдово". Йому було оголошено, що він є "персоною нон грата".

У Вуковича вилучили паспорт і сказали, що повернуть, коли вранці садитимуть на літак до Тивату. Затримання відбулося близько 19:30 і протягом двох годин політику не дозволяли зателефонувати у посольство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.