Південна Корея призупинила розгортання американської системи ПРО

Середа, 7 червня 2017, 14:16

Уряд Південної Кореї призупинив розгортання американського протиракетного комплексу THAAD, призначеного для стримування загрози з боку КНДР.

Про це повідомляє CNN із посиланням на представника влади.

За словами чиновника, чотири пускові установки, що недавно прибули до Південної Кореї, не будуть розгорнуті. Дві вже встановлені пускові установки залишаться на місці.

Розгортання системи ПРО буде призупинено, доки уряд не завершить "повномасштабну оцінку впливу на довколишнє середовище".

Під час передвиборчої кампанії президент Південної Кореї Мун Чже Ін закликав зупинити розгортання комплексу THAAD та усі рішення стосовно його подальшого майбутнього виносити на розгляд парламенту.

Домовленості щодо розгортання протиракетного комплексу було досягнуто ще за попередниці Муна, президента Пак Кин Хє. США почали розміщення системи THAAD незадовго до перемоги Муна на президентських виборах.

Розміщення ракетного комплексу викликало невдоволення Північної Кореї, а також різку опозицію з боку Китаю, який розглядає її як загрозу власній безпеці.

Комплекс THAAD призначений, щоб збивати балістичні ракети малої та середньої дальності, які загрожують цивільному населенню. КНДР заявляє, що має такий тип зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.