США розгортають систему ПРО у Південній Кореї для захисту від КНДР

Вівторок, 7 березня 2017, 08:37

Американські військові почали розгортання системи протиракетної оборони в Південній Кореї після серії ракетних випробувань Північної Кореї.

Про це оголосило Тихоокеанське командування США, повідомляє AFP.

Заява прозвучала після того, як КНДР в понеділок запустила чотири ракети і заявила, що ці випробування були частиною підготовки до нанесення удару по базах США в Японії. Три ракети впали у море поблизу виключної економічної зони Японії.

"Розгортання системи THAAD сприяє створенню ешелонованої системи протиракетної оборони і посилює оборонний союз США та Південної Кореї проти північнокорейської ракетної загрози"", - заявили у Тихоокеанському командуванні.

"Прискорення програми КНДР із випробування ядерної зброї і запуски балістичних ракет становлять загрозу міжнародному миру і безпеці, і є порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН", - зазначається у документі.

Південна Корея і США домовилися в минулому році встановити систему THAAD, яку Китай неодноразово називав загрозою своїй безпеці.

У заяві США відзначається, що система виконує "суворо оборонну функцію, і не представляє ніякої загрози для інших країн в регіоні".

Система THAAD призначена для перехоплення і знищення балістичних ракет малої і середньої дальності на кінцевому етапі польоту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.