У Франції відкрили справу проти Меланшона щодо зловживання коштами Європарламенту

Середа, 19 липня 2017, 12:23

Прокурори в Парижі відкрили попереднє розслідування проти лідера французьких "лівих" Жан-Люка Меланшона щодо ймовірного фіктивного працевлаштування помічників у Європарламенті.

Про це повідомляє EUobserver.

Прокурори хочуть перевірити, чи дійсно чотири людини, найняті Меланшоном в якості "місцевих помічників" в Європарламенті, проводили парламентську діяльність, одночасно виконуючи обов'язки посадових осіб у партії Меланшона.

Меланшон був депутатом Європарламенту з 2009 року, доки його не було обрано у парламент Франції минулого місяця.

Зараз він очолює групу з 17 депутатів Національної асамблеї, другу за величиною ліву групу. У квітні він посів четверте місце в першому турі президентських виборів, набравши 19,58% голосів.

Розслідування проти Меланшона, яке є попереднім і не може спричинити висунення звинувачень, є продовженням більш широкої справи, спершу відкритої проти лідера ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен за зловживання коштами Європарламенту.

Справа була розширена на Мелашона після того, як євродепутат від Нацфронту Софі Монтель надіслала прокурорам повідомлення про те, що він може зловживати використанням коштів Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.