Німеччина збільшила торгівлю товарами з Україною та Росією

Четвер, 27 липня 2017, 20:51

Експорт товарів з Німеччини до України за січень-травень 2017 року збільшився порівняно з аналогічним періодом минулого року на майже 28%, сягнувши в абсолютних цифрах 1,81 мільярда євро.

Про це йдеться в звіті Східного комітету німецької економіки, передає Deutsche Welle.

Водночас імпорт товарів з України зріс на майже 11%. В абсолютних цифрах він становив 818 мільйонів євро.

Загалом за п'ять місяців поточного року товарообіг між двома країнами перевищив 2,63 мільярда євро. За відповідний торішній період цей показник трохи перевищував 2,16 мільярда євро. Зростання становило майже 21,9 відсотка. За показником товарообігу Україна посіла четверте місце в списку торговельних партнерів зі Східної Європи, Балкан, Центральної Азії та Кавказу, поступившись Росії, Румунії та Болгарії.

За словами представника Східного комітету німецької економіки Міхаеля Гармса, Україна розпочала проводити "фантастичні" реформи. Утім, з огляду на "розміри й економічне значення, котре Україна могла б мати", країні слід ще багато чого наздогнати.

Незважаючи на санкції ЄС проти РФ, торгівля між німецьким і російським бізнесом переживає стрімке зростання. За п'ять місяців поточного року обсяги товарообігу між двома країнами збільшилися на майже 32 %, перевищивши 24,3 мільярда євро. Торік за аналогічний період цей показник був нижчим за 18,5 мільярдів євро. При цьому експорт німецьких товарів до РФ зріс на 28,5 %, а імпорт з Росії - на 35,7 %.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.