Австрія хоче вийти з програми винищувачів Eurofighter і орендувати літаки

П'ятниця, 7 липня 2017, 15:11

Австрія хоче закінчити свою програму винищувачів Eurofighter і перейти до більш дешевого варіанту оренди літаків у інших країн.

Про це заявили у Міністерстві оборони Австрії, повідомляє Euractiv.

У заяві відомства йдеться про те, що 15 австрійських винищувачів Eurofighter можуть бути виведені зі служби до 2020 року. Продовження використання літаків на 30 років - нормальний термін служби таких реактивних літаків - обійдеться в 5 мільярдів євро.

У Міноборони заявили, що купівля та експлуатація нового флоту, що складався б з 15 одномісних та трьох двомісних надзвукових реактивних літаків за той же період, може бути дешевше на 2 млрд. євро, ніж продовження поточної програми.

"Потрібно стримувати перевитрати програми Eurofighter", - сказав міністр оборони Австрії Ганс Пітер Доскозіл.

Австрія вважає за краще укласти міжурядову угоду, яка передбачає, що Відень орендує літаки в іншої країни, а не організовує тендер, який займе набагато більше часу і може поставити під загрозу терміни для заміни флоту літаків у 2020-2023 роках.

Як відомо, Австрія подала до суду на концерн Airbus та консорціум Eurofighter, у тому числі британську BAE Systems та італійську Leonardo, у лютому, заявивши про шахрайство на 2 млрд євро при замовленні літаків у 2003 році. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.