ЦРУ два місяці тому попереджало про ризик теракту в Барселоні – ЗМІ

П'ятниця, 18 серпня 2017, 13:44

Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США два місяці тому попереджало поліцію Каталонії про можливі теракти в Барселоні.

Про це повідомляє газета El Periodico з посиланням на джерела.

За даними джерел, ЦРУ називало Барселону наступною можливою метою терористів після Парижа, Лондона і Берліна. Серед можливих цілей терористів навіть згадувалася вулиця Рамбла, де стався теракт.

Також видання зазначає, що 30 липня на одному з акаунтів в Twitter, пов'язаному з терористичним угрупуванням "Ісламська держава", з'явилося повідомлення про "неминучу атаку" в провінції Аль-Андалус (назва, під якою була відома територія Піренейського півострова в часи мусульманського панування в Середні віки).

"Ми збираємося встановити халіфат в Іспанії і ми відвоюємо нашу землю. Здійснимо атаку на Аль-Андалус. Цього хоче бог", - було написано в повідомленні.

Нагадаємо, ввечері 17 серпня в центрі Барселони мікроавтобус в'їхав у натовп людей у туристичному кварталі Ла-Рамбла.

В результаті теракту загинули 14 людей, понад 100 осіб отримали поранення. Двоє нападників були затримані поліцією, третього застрелили в перестрілці.

"Ісламська держава" заявила про свою відповідальність за напад.

В ніч на 18 серпня в місті Камбрільс, розташованому за 130 км від Барселони, автомобіль наїхав на пішоходів, постраждали семеро людей, поліція визнала інцидент терактом.

Під час перестрілки правоохоронці вбили на місці чотирьох терористів, п'ятий помер згодом від ран. На терористах були жилети з вибухівкою, поліція провела контрольовані вибухи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.