ЗМІ оприлюднили момент втечі водія мікроавтобуса з місця теракту в Барселоні

фото
Понеділок, 21 серпня 2017, 13:16

Іспанські ЗМІ оприлюднили фото, на яких виконавець теракту у Барселоні втікає після скоєння нападу на туристичній вулиці Ла-Рамбла через відомий ринок Ла-Букарія, розташований поруч.

Фото опублікувало видання El Pais.  

На фото зображений хлопець у світлій футболці та темних окулярах. Це очевидно 22-річний Юнес Абуякуб, якого поліція Каталонії називає водієм мікроавтобуса, що вчинив теракт у Барселоні.

 
 

З ринку Ла-Букарія Абуякуб попрямував у район університету. Потім він викрав машину, на якій утік. Як повідомляє видання, на ринку Абуякуба бачили також свідки. За їхніми словами, терорист був неозброєний.

Поліція вже кілька днів розшукує Абуякуба, він єдиний з 12 підозрюваних у справі терактів досі лишається на свободі. У поліції немає підстав думати, що підозрюваний виїхав за межі Каталонії, однак поліція координує свою діяльність з колегами з інших європейських країн.

Нагадаємо, 17 серпня у туристичному центрі Барселони водій фургона наїхав на перехожих.

Згодом у туристичному містечку Камбрільс терористи планували здійснити аналогічний теракт, але поліція їх застрелила.

В результаті двох терактів у Іспанії загинули 14 осіб, понад 130 отримали поранення.

Поліція встановила причетність до теракту ісламістського осередку з 12 осіб. Зараз вони або арештовані, або загинули. Лише Юнес Абуякуб лишається на свободі.

Детальніше про останні іспанських терактах можна почитати в статті "Два теракти і вибух будинку: що відомо про хвилю" лоукост-терору "на іспанських курортах".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: