Єврокомісія уважно вивчає відповідь Польщі щодо судової реформи

Вівторок, 29 серпня 2017, 13:39

Європейська комісія уважно вивчає відповідь Польщі, що стосується рекомендацій від 26 липня щодо судової реформи у країні.

Про це заявила речниця Єврокомісії Ванесса Мок на щоденному прес-брифінгу.

"Я підтверджую, що ми отримали відповідь від уряду Польщі, що стосується рекомендацій (Єврокомісії) від 26 липня. І в даний момент ми її уважно вивчаємо", - сказала вона, зазначивши, що Польща направила відповідь на 12 сторінках.

"Що стосується тієї тези (польського уряду - Ред.), що ми не маємо компетенції у цій сфері, то ми досить сильно можемо це спростувати. Нормативно-правова база визначає, як повинна реагувати (Європейська - Ред.) Комісія на ознаки загроз верховенству права в державі-члені. Комісія вважає, що існує така загроза верховенству права в Польщі", - відзначила речниця.

"Ми отримали відповідь лише вчора. А завтра президент Юнкер та канцлерка Меркель матимуть робочий ланч, на якому обговорять це питання", - додала речниця Єврокомісії.

Речниця наголосила, що наразі триває діалог з польським урядом щодо питання можливого порушення верховенства права у Польщі.

Нагадаємо, Польща вважає, що законодавчий процес із реорганізації своєї судової влади відповідає європейським стандартам і називає побоювання Єврокомісії щодо загроз верховенству права безпідставними.

26 липня Єврокомісія заявила, що відкриває справу проти Польщі та дасть Варшаві місяць, щоб відповісти на сумніви ЄК, що судова реформа підриває незалежність суддів та порушує правила ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.