Болгарія і Румунія хочуть побудувати ще один міст через Дунай

Четвер, 28 вересня 2017, 10:57

Уряд Болгарії прийняв за основу проект меморандуму між урядами Болгарії та Румунії задля будівництва нового мосту через Дунай.

Про це повідомляє агентство Novinite.

В болгарському уряді наголошують,  збільшення дорожнього руху в кілька разів через Дунайський міст - 1, а також торговельного обміну по Рейнсько-Дунайському коридору (Коридор 7). Існуючий об'єкт був відкритий для експлуатації більше 60 років тому, і його технічні можливості не дозволяють полегшити трафік.

Через його тривалу експлуатацію необхідно провести будівельні роботи і зупинити рух. Це призведе до значних заторів, навантаження на інфраструктуру та інших ускладнень.

Будівництво нової споруди "Русе - Джурджу" значно полегшить існуючий трафік, зменшить негативний вплив на навколишнє середовище і матиме позитивний економічний вплив на Болгарію і Румунію.

Підписанням меморандуму сторони будуть прагнути поліпшити свій транспортний зв'язок і збільшити економічну активність у регіоні.

У повідомленні говориться, що підтримка будівництва нової споруди на річці Дунай "Русе - Джурджу" також була висловлена місцевими та регіональними органами влади обох країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: