Прем’єр Болгарії має намір домагатися скасування антиросійських санкцій

Понеділок, 18 вересня 2017, 15:02

Прем’єр-міністр Болгарії заявив, що оборонна доктрина Болгарії спрямована проти Росії, водночас він має намір працювати над скасуванням санкцій ЄС проти РФ.

Така заява пролунала у понеділок від прем’єр-міністра Болгарії Бойко Борисова після офіційного відкриття представництва Європейського інвестиційного банку в Софії, повідомляє БГНЕС.

"Оскільки Болгарія є членом НАТО, а НАТО своїм головним ворогом визначає Росію, наша оборонна доктрина спрямована проти неї", - сказав Борисов.

"У доктрині НАТО Росія названа головною загрозою – це я й сказав, це вказано в доповіді минулого року. Водночас ми говоримо про те, що ми повинні добре і прагматично працювати, щоби мати російських туристів, щоби мати інтерконектор з Росією для європейського газового хабу і щоб разом боротися з тероризмом", - відзначив болгарський прем’єр.

Разом з тим Борисов заявив, що Болгарія повинна працювати над скасуванням антиросійських санкцій під час свого головування у Раді ЄС.

"У той же час, ми повинні працювати політично, дипломатично, щоб наступного року під час нашого головування зняти санкції, зняти напругу між Європою та Росією. Не знаю, чи ми досягнемо успіху, для нас це дуже важке завдання, але будемо намагатися", - резюмував він. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: