Єврокомісар Ган: У певному сенсі, "план Маршалла" для України вже діє

Вівторок, 17 жовтня 2017, 14:01

Єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганнес Ган вважає, що у певному сенсі, "План Маршалла" про довгострокову підтримку України вже діє.

Про це він заявив в інтерв'ю Eastbook.eu.

За словами Гана, ЄС надав Україні безпрецедентну фінансову допомогу: "Ми взяли на себе зобов'язання надати 12,8 млрд євро макрофінансової підтримки на проведення політичних і економічних реформ. Це всілякі кредити і гранти, не кажучи вже про великі обсяги фінансування, що пропонуються Україні іншими донорами та міжнародними організаціями. У певному сенсі, "План Маршалла" для України вже діє".

Ган додав, що завдяки зусиллям міжнародних партнерів, в тому числі ЄС, українська економіка в значній мірі стабілізувалася.

"Крім того, в України вже є план реформ - Угода про асоціацію з ЄС. Тепер головне завдання полягає не стільки в збільшенні фінансування, скільки в тому, щоб забезпечити оптимальне використання грантів та кредитів, що надаються міжнародним співтовариством для здійснення реформ, в тому числі, для поліпшення бізнес-клімату, судової системи і боротьби з корупцією", - заявив він.

Єврокомісар також наголосив, що було б важливо, щоб надалі українська влада почала брати на себе відповідальність за майбутній розвиток країни.

"Є всі підстави вважати, що Україна з її потенційно величезним ринком стане привабливою для інвесторів, як тільки ті будуть впевнені, що їх власність і контракти в безпеці. Зі свого боку, українська влада повинна бути в змозі захистити ринок від рейдів і злодійства", - додав він.

Раніше повідомлялося, що "План Маршалла" про довгострокову підтримку України, офіційно підтриманий Європейською народною партією, буде представлено на саміті Східного партнерства в Брюсселі.

Детальніше про "План Маршалла для України" читайте у інтерв’ю Кубілюса "Європейській правді": "Андрюс Кубілюс: Є підтримка "плану Маршалла" для України, йдеться про 5 млрд євро на рік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.