Туск не очікує ніякого прогресу щодо Brexit на саміті ЄС

Середа, 18 жовтня 2017, 20:33

Президент Європейської ради Дональд Туск не очікує ніякого прориву в переговорах щодо умов виходу Великої Британії на саміті ЄС.

Про це він заявив на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє Reuters.

Прем'єр Британії Тереза ​​Мей у четвер планує звернутися до європейських лідерів зі своєю стратегією щодо Brexit. У п'ятницю лідери 27 держав обговорять прогрес у переговорах.

"Я не очікую жодного прориву завтра", - сказав Туск, додавши, що закриття першого етапу переговорів - про фінансове врегулювання, права громадян та кордону Північної Ірландії - було б можливим до грудня, якщо б Британія зробила конкретні пропозиції.

"Ми повинні наполегливо працювати з жовтня по грудень, щоб завершити цей так званий перший етап і розпочати переговори про наші майбутні відносини з Британією", - сказав Туск.

"Я абсолютно впевнений, що все ще можна досягти цього першого етапу в грудні, але для цього, чесно кажучи, нам потрібні більш конкретні пропозиції від британської сторони", - додав він.

Нагадаємо, що головний переговірник ЄС Мішель Барньє заявив, що Британія та ЄС зайшли в глухий кут через питання фінансових зобов'язань Лондона і виключив початок дискусій щодо майбутньої торгівлі на наступному тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.