Іракський Курдистан пропонує заморозити результати референдуму за незалежність

Середа, 25 жовтня 2017, 10:44

Іракські курдські лідери запропонували заморозити підсумки голосування на референдумі за незалежність, зробивши крок назад в умовах кризи,через яку Багдад направив війська до автономії.

Про це повідомляє AFP.

Регіональний уряд Курдистану заявив, що "запропонує (федеральному) уряду та іракській громадськості... замороження результатів референдуму... і початок відкритого діалогу ... про основи конституції".

Регіональний уряд також закликав до "негайного припинення вогню та припинення військових операцій в Курдистані".

З початку минулого тижня іракські федеральні війська та союзні ополчення зайняли практично всю територію, яка перебуває за межами автономного округу з трьома провінціями на півночі, які контролюють курди.

Більшість районів курди залишили без боїв, хоча в одному з районів недалеко від міста Ербіль сталися збройні сутички, в результаті яких загинули 30 людей.

Вашингтон, Москва та Організація Об'єднаних Націй підштовхують лідера іракських курдів Массуда Барзані до відкриття переговорів з Багдадом щодо виходу з кризи.

Нагадаємо, в Іракському Курдистані планували провести президентські та парламентські вибори 1 листопада, однак пізніше їх вирішили перенести на липень 2018 року. 

Як відомо, 25 вересня у курдський автономії Іраку пройшов референдум про підтримку незалежності. Референдум не було визнано ані центральним урядом Іраку, ані іншими країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.