США збережуть військову присутність в Сирії після перемоги над ІДІЛ – ЗМІ

Четвер, 23 листопада 2017, 09:59

США мають намір зберегти свою військову присутність на півночі Сирії після перемоги над терористичною організацією "Ісламська держава".

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на американських чиновників.

Посадові особи США заявляють, що сподіваються використати постійну присутність американських військ для підтримки "Сирійських демократичних сил" (SDF), щоб чинити тиск на президента Сирії Башара Асада в мирних переговорах по егыдою ООН в Женеві.

Переговори, які планується відновити в кінці цього місяця, більше трьох років ведуться практично безрезультатно.

Сили Асада відновили контроль над більшою частиною країни в бойових діях з сирійськими повстанцями, які борються за припинення правління сирійського режиму.

На думку американських чиновників, різке виведення сил США допоможе Асаду завершити захоплення сирійської території і гарантує його політичне виживання - результат, який стане перемогою для Ірану, його найближчого союзника.

Щоб уникнути такого результату, офіційні особи США заявляють, що планують підтримувати присутність військ США в північній Сирії, де американці навчали і допомагали SDF в боротьбі проти ІДІЛ, і створили нове місцеве управління, крім уряду Асада, в цих районах.

Співрозмовники видання також зазначили, що влада США боїться повернення екстремістів в Сирію через "вакуум влади", який став результатом громадянської війни в країні.

"Цей вакуум може бути знову заповнений войовничими угрупованнями в тому випадку, якщо політичне рішення не буде знайдено", - сказали співрозмовники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.