Цифрова модернізація армій коштуватиме Європі 41 млрд євро – звіт

Четвер, 23 листопада 2017, 13:28

Європі доведеться витрачати до 41 мільярда євро на рік у найближчі роки для модернізації своїх збройних сил в умовах все більш зростаючих цифрових і кібернетичних загроз.

Про це йдеться у звіті Мюнхенської конференції з питань безпеки, консалтингової фірми McKinsey та Берлінської школи управління Hertie, повідомляє Politico.

У звіті відзначається, що левова частка цих грошей повинна витрачатися на покращення підключення систем озброєння.

Це передбачає оновлення програмного та апаратного забезпечення та збільшення пропускної здатності, щоб переконатись, що навіть у віддалених районах війська не відрізані від систем озброєння, керованих цифровими мережами.

Аналіз, який має бути опублікований на наступному тижні, показує, що 28 країн-членів ЄС та Норвегія мають інвестувати від 27,2 до 40,8 млрд. євро на рік протягом наступних п'яти-семи років.

Гроші також піти на створення спільних центрів для аналізу даних та найму більшого числа кіберфахівців для захисту цифрової інфраструктури від нападів.

"Хоча точні цифри важко визначити...ми оцінюємо, що в даний час в європейських силах існує близько 2500 до 3500 кібербійців", - йдеться в доповіді, зазначивши, що "це лише половина розміру кіберкомандування США, хоча Європа стикається з такими ж цифровими небезпеками".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.