Українська компанія вперше виграла тендер на держзакупівлі в ЄС

П'ятниця, 24 листопада 2017, 16:40

Українська компанія "СпецТехноЕкспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", стала першою українською компанією, яка виграла тендер на державні закупівлі в ЄС.

Про це повідомляється на сайті Мінекономрозвитку.

Українська компанія ДП ДГЗП "СпецТехноЕкспорт" стала першою українською компанією, що після приєднання України до Угоди СОТ про міжнародні публічні закупівлі (Government Procurement Agreement - GPA) отримала контракт від державної європейської компанії на постачання комплектуючих до танків T-72 протягом 2017-2019 років.

Умови та вартість контракту не розголошуються.

Повідомляється, що тендер проводився відповідно до європейської директиви Defence Directive 2009/81/EC. А оскільки українське законодавство у сфері публічних закупівель на сьогодні відповідає міжнародним стандартам та принципам, умови участі у тендері були аналогічними до тих, що вимагаються від учасників публічних тендерів в українській системі Prozorro.

"Участь українських експортерів в міжнародних публічних закупівлях - це додаткові можливості на ринках 45 країн світу. Перемога "СпецТехноЕкспорту" - результат спільної роботи Мінекономрозвитку, Офісу з просування експорту та самої компанії. Тому працюємо разом для зростання українського експорту", - зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.