США закликають всі країни-члени ООН розірвати дипвідносини з КНДР

Четвер, 30 листопада 2017, 08:01

Постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі закликала всі країни-члени ООН розірвати дипломатичні відносини з Північною Кореєю.

Про це вона заявила під час засідання Радбезу ООН, яке було скликане через останній запуск ракети КНДР.

"Для повного виконання всіх санкцій ООН, всі країни повинні розірвати дипломатичні відносини з Північною Кореєю та обмежити військове, наукове, технічне або торговельне співробітництво. Вони також повинні зупинити торгівлю з режимом, зупинивши весь імпорт та експорт й виславши всіх північнокорейських робітників", - сказала вона.

Гейлі також заявила, що президент США Дональд Трамп повідомив президенту Китаю під час останньої телефонної розмови, що час для Пекіна припинити весь експорт нафти до Північної Кореї.

"У 2003 році Китай фактично зупинив експорт нафти до Північної Кореї; невдовзі після цього Північна Корея готова була сісти за стіл переговорів", - сказала Гейлі.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп анонсував додаткові санкції проти Північної Кореї у зв’язку з черговим запуском балістичної ракети.

Як відомо, 28 листопада Північна Корея провела запуск балістичної ракети "Хвасон-15", яка піднялася у небо на 4500 кілометрів, та перебувала 53 хвилини в повітрі, перш ніж впасти у води на відстані 210 кілометрів на захід від японської префектури Аоморі.

Північна Корея стверджує, що вона успішно випробувала нову потужну міжконтинентальну балістичну ракету "Хвасон-15", яку можна оснастити "надвеликою важкою боєголовкою", що здатна вразити материкову частину США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.