Лавров: політика Трампа мало чим відрізняється від курсу Обами

Четвер, 30 листопада 2017, 10:17

Політика команди американського президента Дональда Трампа не надто відрізняється від курсу адміністрації екс-президента Барака Обами.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв’ю італійській газеті Liberо, текст якого опублікований на сайті МЗС РФ.

Лавров стверджує, що за адміністрації Трампа "вашингтонський істеблішмент захлиснула хвиля русофобських настроїв".

"На хвилі русофобської істерії в США прийнятий спрямований проти нас закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій". Безпрецедентним випадом стало закриття американською владою Генконсульства Росії в Сан-Франциско і захоплення п'ятьох дипломатичних об'єктів, які є нашою державною власністю", - заявив Лавров.

За його словами, Трамп, як і в період виборчої кампанії, продовжує запевняти, що хотів би домогтися нормалізації зв'язків з Росією. На практиці ж дії команди Трампа "по суті мало чим відрізняються від курсу Обами".

Лавров переконаний, що на позитивні зрушення з боку Вашингтона очікувати марно. Особливо зважаючи на те, що США на законодавчому рівні закріпили Росію як противника. "Це дурість і безвідповідальність", - додав глава російського МЗС.

Нагадаємо, напередодні Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що США і Росія мають багато сфер для співпраці, однак нормалізація відносин неможлива, доки не буде врегульовано конфлікт на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.