Росія ще не вирішила, чи поїдуть її депутати на комітет ПАРЄ в Парижі

Четвер, 30 листопада 2017, 14:59

У Росії ще не вирішили, чи поїде її делегація на засідання комітету ПАРЄ в Парижі для обговорення майбутнього Ради Європи.

Про це у четвер повідомив Петр Толстой, віце-спікер нижньої палати російського парламенту, повідомляє ТАСС.

"Рішення про направлення російської парламентської делегації і її склад для участі в консультаціях у Парижі буде прийнято у вівторок, 5 грудня, на Раді Думи за участю представників всіх думських фракцій", - сказав він.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що президентський комітет ПАРЄ запросив чотирьох російських парламентаріїв для обговорення в Парижі 14 грудня доповіді щодо майбутнього Ради Європи.

На зустрічі буде обговорюватися доповідь Мікеле Ніколетті та текстів ПАРЄ за темою "Заклик до саміту Ради Європи для підтвердження європейської єдності".

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоби остання не вийшла зі складу РЄ.

Після цього в уряді Німеччини заявили, що підтримують зусилля генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда у питанні участі Росії в ПАРЄ.

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що заява уряду Німеччини щодо підтримки зусиль генсекретаря Ради Європи у питанні участі Росії в ПАРЄ не означає, що Україна втрачає союзників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.