У Порошенка переконані, що Росія не повернеться в ПАРЄ

Середа, 29 листопада 2017, 11:19

Заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна не допустить повернення російської делегації у ПАРЄ.

Про це Єлісєєв заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"Я дивлюся, що навколо цієї теми багато політики. Я спокійно до цього ставлюся. Я думаю, що все одно Росія в ПАРЄ не повернеться. Звичайно, це певні політичні ігри певних осіб, і тому я б не хотів зараз казати, що "все пропало", "зрада" і так далі.

Українська дипломатія і українські парламентарі проводять активну роботу. Тому, я думаю, ми не допустимо повернення Росії, інакше це буде попросту дискредитація самої Ради Європи і принципів, які закладені в її діяльності", - заявив він.

Єлісєєв також повідомив, що президент України Петро Порошенко нещодавно провів перемовини з лідерами ЄС, під час яких було отримано цілковиту підтримку у даному питанні.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоби остання не вийшла зі складу РЄ.

Після цього в уряді Німеччини заявили, що підтримують зусилля генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда у питанні участі Росії в ПАРЄ.

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що заява уряду Німеччини щодо підтримки зусиль генсекретаря Ради Європи у питанні участі Росії в ПАРЄ не означає, що Україна втрачає союзників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: