Стало відомо, хто та чому видалив акаунт Трампа у Twitter

Фото
Четвер, 30 листопада 2017, 15:56

Громадянин Німеччини з турецьким корінням Бахтіяр Дуйсак, колишній контрактник компанії Twitter, відповідальний за деактивацію акаунта президента США Дональда Трампа у соцмережі.

Про це повідомляє вебсайт TechCrunch.

Як відомо, після того як обліковий запис Трампа у Twitter був деактивований на 11 хвилин, ЗМІ намагалися дізнатися прізвище співробітника компанії, який це зробив.

Колишній контрактник Twitter Бахтіяр Дуйсак (Bahtiyar Duysak) погодився розповісти цю історію зі свого боку.

Фото TechCrunch

Зазначається, що у компанії Twitter Дуйсак здійснював підтримку клієнтів у межах відділу з питань довіри та безпеки. Команда цього відділу отримує сповіщення, коли користувачі повідомляють про погану поведінку, включаючи образливі або нелегальні твіти, переслідування, або коли хтось видає себе за іншу особу. Команда сортує такі скарги, щоб визначити подальші кроки.

Контрактник розповів, що в його останній день роботи у Twitter не було якихось особливих подій - "було багато прощань, і він працював до останньої години, перш ніж доступ до комп'ютера було відключено".

За його словами, в кінці дня він закрив комп'ютер та залишив будівлю, а вже через кілька годин почалася паніка. Про свою причетність до цього інциденту він дізнався не одразу.

Німець назвав видалення акаунта Трампа помилкою, підкресливши, що не мав наміру цього робити.

За його словами, він ніколи не думав, що акаунт Трампа може бути деактивований.

Однак Дуйсак не переживає, якщо буде подальше розслідування цього інциденту, оскільки не вважає, що порушив якийсь закон.

"Я нікого не хакнув. Я не робив нічого, що не мав права робити", - сказав він. "Я не заходив на жоден сайт, на який я не мав права заходити. Я не порушив жодних правил", - сказав він.

"Я люблю Twitter, і я люблю Америку", - сказав він наприкінці інтерв'ю.

Нагадаємо, 3 листопада працівник компанії Twitter у день свого звільнення деактивував акаунт президента США Дональда Трампа у соцмережі.

Відвідувачі сторінки могли побачити повідомленням: "Вибачте, але цієї сторінки не існує!".

Деякі ЗМІ розцінили видалення акаунта Трампа як останній прощальний крок незадоволеного працівника.

Сам Трамп тоді заявив, що знищення його акаунта у Twitter означає, що його повідомлення "почали нарешті доходити і мати вплив".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.