Громадські організації Європи і США вимагають зупинити переслідування антикорупційних активістів

Четвер, 9 листопада 2017, 20:50

Півсотні правозахисних та антикорупційних організацій з Європи і США звернулися із вимогою до української влади припинити переслідування антикорупційних активістів.

Відповідне звернення розміщене на сайті Центру інформації про права людини.  

"Ми, члени коаліції громадських організацій "Платформа "Громадянська Солідарність" та інші громадські організації країн Європи та США, висловлюємо глибоке занепокоєння з приводу переслідування антикорупційних активістів в Україні", - ідеться у листі.

Активісти згадують про переслідування Центру протидії корупції, мережі ЛЖВ, благодійного фонду "Пацієнти України" та конкретно членів Центру протидії корупції Віталія Шабуніна та Олександри Устинової, а також харківських антикорупційних активістів Дмитра Булаха та Євгена Лісічкіна.

Активісти вимагають негайно припинити переслідування антикорупційних активістів за сфабрикованими та неправдивими звинуваченнями і утриматися від подальших переслідувань, а також засудити дискредитаційні кампанії, спрямовані проти них.

Підписанти вимагають провести швидке та неупереджене розслідування кримінальних справ за фактами нападів на антикорупційних активістів, а також притягнути винних до відповідальності.

У листі є також вимога змінити законодавчі положення щодо е-декларування, щоб вони не перешкоджали та не унеможливлювали діяльність громадських організацій, зокрема тих, що докладають зусиль до боротьби з корупцією.

Активісти вимагають не запроваджувати штрафи чи втрату статусу неприбутковості у законодавстві, яке стосується громадських організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.