Трамп закликав республіканців припинити розслідування про втручання РФ

П'ятниця, 1 грудня 2017, 10:04

Президент США Дональд Трамп протягом літа неодноразово закликав високопоставлених республіканців Сенату США припинити розгляд справи про російське втручання у вибори 2016 року.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на багатьох законодавців та їхніх помічників.

За їхніми даними, протягом літа Трамп неодноразово закликав республіканців, включаючи голову Комітету з розвідки Сенату США, припинити розслідування.

Відзначається, що такі прохання Трампа є надзвичайно незвичним втручанням зі сторони президента в законодавче розслідування, що стосується його сім'ї та близьких помічників.

Сенатор Річард Бур, голова Комітету з розвідки, заявив в інтерв'ю цього тижня, що Трамп сказав йому, що він хоче побачити звершення розслідування, яке затьмарило більшу частину першого року його президентства.

"Це було сказано приблизно так: "Я сподіваюся, ви можете завершити це якомога швидше", - розповів Бурр про розмову з Трампом.

Бурр відповів Трампу, що "коли ми (Комітет з розвідки - Ред.) допитаємо всіх, з ким ми повинні поговорити, тоді ми закінчимо".

Крім того, за словами законодавців і помічників, Трамп сказав сенатору Мітчу Макконнелю з Кентуккі, лідеру Республіканської партії, та сенатору Рою Бланту, республіканцю з Міссурі, та члену розвідувального комітету, припинити розслідування.

У Білому домі заявили у четвер, що президент не зробив неправомірних дій.

За словами представника Білого дому, Трамп "ні в якому разі не намагався застосувати надмірний вплив на членів комітету", та вважає, що немає ніяких доказів змови, і ці розслідування повинні здійснюватися справедливо і належним чином".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп під час саміту у В'єтнамі питав президента РФ Володимира Путіна, чи той втручався в американські вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.