Втручання РФ у вибори: екс-радник Трампа зізнався у дачі неправдивих свідчень

Понеділок, 30 жовтня 2017, 17:36

Екс-радник штабу президента США Дональда Трампа Джордж Пападопулос зізнався в дачі неправдивих свідчень ФБР про спілкування штабу з іноземцями, включаючи громадян Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Таким чином Пападопулос стане третім радником виборчої кампанії Трампа, якому загрожують звинувачення у справі про втручання РФ у вибори.

Зокрема, Пападопулос збрехав про свою взаємодію з певними іноземними особами стосовно листування тодішнього кандидата в президенти Гілларі Клінтон. Так, він заявляв, що іноземний професор повідомив йому "про тисячі електронних листів" Клінтон ще до того, як увійшов у передвиборний штаб Трампа. Насправді це сталося через місяць після того.

У документі суду також зазначається, що у професора були "істотні зв'язки з російськими чиновниками.

Нагадаємо, колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами.

Манафорт у понеділок вранці  прибув до офісу ФБР у Вашингтоні разом зі своїм адвокатом.

Манафорт є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання РФ в президентські вибори в США в минулому році.

У серпні 2016 року Трамп  прийняв відставку Манафорта. Це сталося, зокрема, після того, як українські правоохоронці підтвердили наявність його прізвища у документах, які, як припускається, описують багатомільйонні нелегальні виплати, які у 2007-2012 роках здійснювала Партія регіонів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: