Трибунал в Гаазі проведе власну експертизу через смерть хорватського генерала

П'ятниця, 1 грудня 2017, 15:37

Міжнародний трибунал ООН по колишній Югославії в п'ятницю розпорядився провести незалежну експертизу своїх "внутрішніх операцій" у зв’язку із драматичною смертю хорватського генерала.

Про це повідомляє Associated Press.

Міжнародний трибунал заявив, що його перевірка доповнить розслідування нідерландських прокурорів щодо смерті Пралаяка у середу.  

Експертиза, яку очолить колишній прокурор по військових злочинах в Руанді Хасан Джеллоу, розпочнеться наступного тижня. Її результати підготують до кінця року.

У заяві ідеться, що Джеллоу "доручено провести оцінку відповідних процедур, а також сформулювати рекомендації, якими зможуть скористатися інші суди в майбутньому".

Нагадаємо, 72-річний Слободан Праляк помер у лікарні в середу незабаром після того, як випив рідину зі склянки, оголосивши, що він не винний. Перед цим суд підтвердив його 20-річний термін за воєнні злочини в Боснії.

У контейнері, з якого Праляк випив під час засідання воєнного трибуналу в Гаазі, були смертельні хімікати, підтвердила попередня експертиза.

Нідерланди розпочали розслідування у зв’язку із самогубством Праляка. До розслідування смерті генерала планує долучитися Хорватія. Досі не зрозуміло, яким чином Праляку вдалося пронести отруту у залу суду. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: