Тисячі пасажирів "застрягли" за кордоном через банкрутство австрійського лоукостера

Четвер, 14 грудня 2017, 18:03

Австрійський уряд у четвер розпочав повернення 5 тисяч пасажирів, які "застрягли" за кордоном через оголошення авіакомпанії Niki неплатоспроможною.

Про це повідомляє The Local.

Компанія Niki, чиї 20 літаків обслуговують курорти в південній Європі і на півночі Африки, припинила польоти у середу після оголошення своєї неплатоспроможності.

Це трапилось після того, як німецька Lufthansa оголосила, що не зацікавлена у придбанні Niki разом з частиною Air Berlin. Niki є "дочкою" німецької компанії Air Berlin, яка оголосила про неплатоспроможність у серпні та припинила польоти в жовтні.

Міністр транспорту Йорг Ляйхтфрід заявив у четвер, що у скрутному становищі можуть опинитися до 10 тисяч пасажирів, але пізніше уточнили, що їхня кількість становить трохи більше 5 тисяч осіб.

Пасажирів відправляють додому рейсами інших авіакомпаній. За необхідності планують організувати додаткові чартерні рейси.

Бюджетна авіакомпанія Niki була заснована Нікі Лаудою, австрійським чемпіоном Формули-1, він продав її Air Berlin у 2011 році. У четвер він заявив, що потенційно зацікавлений у поверненні своєї компанії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.