Найновіший британський авіаносець вартістю 3,1 млрд фунтів почав протікати

Вівторок, 19 грудня 2017, 10:52

Найбільший авіаносець Великої Британії HMS Queen Elizabeth, введений в експлуатацію менше місяця тому, почав протікати через несправність з ущільненням валу.

Про це повідомляє The Guardian.

Проблему в авіаносця вартістю 3,1 млрд фунтів стерлінгів виявили в ході морських випробувань. Ремонт судна запланований в ході стоянки у Портсмуті.

Представник ВМФ Британії запевнив, що поломка не завадить авіаносцю знову вийти в море наступного року, а "його програма морських випробувань не постраждає".

  Авіаносець Великої Британії HMS Queen Elizabeth. Фото PA

Водночас британське видання The Sun повідомляє, що через несправність HMS Queen Elizabeth пропускає 200 літрів води щогодини. Щоб виправити це, "знадобляться мільйони".

Авіаносець HMS Queen Elizabeth завдовжки 280 метрів та з запланованим 50-річним терміном служби – найбільший та найбільш потужний у британському флоті.  Палуба авіаносця має розмір трьох футбольних майданчиків. 

Його спустили на воду на початку місяця. Участь у церемонії взяла королева Єлизавета ІІ, на честь якої він названий.

На відміну від більшості великих авіаносців, цей корабель не оснащений катапультами і гальмівними тросами. Він розрахований на використання літаків укороченого зльоту і вертикальної посадки.

Авіакрило на авіаносці складатиметься з новітніх американських винищувачів-бомбардувальників F-35B Lightning II.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.