У Німеччині поліція проводить операцію проти учасників заворушень на G20

Вівторок, 5 грудня 2017, 09:42

Поліція Німеччини у вівторок, 5 грудня, почала масову операцію проти організаторів та учасників масових заворушень, що відбулися влітку цього року в Гамбурзі під час саміту G20.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Акція проходить в рамках розслідування діяльності так званого "Чорного блоку" - аморфного угруповання, що об'єднує різні анархістські і лівацькі групи.

Обшуки проходять не тільки в Гамбурзі, але і в інших федеральних землях – Нижній Саксонії, Північному Рейні - Вестфалії, Баден-Вюртемберзі, Берліні. Поліція вилучає мобільні телефони, комп'ютери та інші накопичувачі інформації. Затримань поки не було.

Створений в поліції Гамбурга спецпідрозділ, що розслідує діяльність "Чорного блоку", складається з 180 осіб, вони розслідують понад 300 справ, фігурантів яких звинувачують в масових порушеннях громадського порядку. Протягом декількох місяців слідчі вивчали відеоматеріали, свідчення та інші речові докази.

Саміт G20, що пройшов в Гамбурзі 7-8 липня 2017 року супроводжувався безпрецедентними заворушеннями. У їх ході постраждали кілька сотень протестувальників і співробітників поліції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.