Клімкін має намір провести зустріч із Лавровим у Відні

Четвер, 7 грудня 2017, 17:16

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін планує 7 грудня у Відні зустрітися в главою МЗС РФ Сергієм Лавровим для обговорення питання політичних в'язнів.

Про це Клімкін заявив у своєму відеоблозі з міністерського засідання ОБСЄ у Відні.

"Сьогодні намагатимуся зустрітися з Лавровим, щоб поговорити про наших в'язнів, наших політичних в'язнів, оскільки дуже важливо емоційно, не стільки політично момент", - сказав Клімкін.

"Тільки що прибіг із зустрічі з держсекретарем Сполучених Штатів Рексом Тіллерсоном. Класна зустріч, класна за атмосферою! Багато питань обговорили - те, що ми робимо разом з ним і Куртом Волкером щодо просування місії, що робити далі, як далі будувати тиск на Росію, в тому числі і в контексті реалізації нових американських санкцій. Багато різних ідей, працюємо далі.

Ну, і, звичайно, ми говорили про необхідність продовження реформ, про підтримку цих реформ з боку Сполучених Штатів. І про те, що необхідно далі просуватися у справі створення ефективної і незалежної антикорупційної системи в України, оскільки без цього успіх реформ неможливий", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що глава МЗС України Павло Клімкін відреагував на свіжу заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі є "наміром створити там окупаційну адміністрацію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.