Росія не буде направляти свою делегацію на січневу сесію ПАРЄ

Четвер, 11 січня 2018, 09:34

Росія не направлятиме свою делегацію на січневу сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), оскільки до регламенту асамблеї не були внесені поправки про захист прав національних делегацій від дискримінації.

Про це заявив віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой, який курирує в нижній палаті парламенту міжнародну діяльність, передає ТАСС.

"РФ не буде представляти свою делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європи у січні у зв'язку з тим, що істотна умова нашої там роботи, а саме гарантії недискримінації прав національних делегацій, не була внесена до регламенту цієї організації. Тому рішення Росії утриматися від роботи в ПАРЄ у пленарному форматі залишається в силі до моменту зміни (її) регламенту", - сказав Толстой.

"Однак консультації з членами ПАРЄ на цю тему ми вели і будемо вести далі з метою переконати колег, що будь-яка дискримінація національних делегацій насамперед завдає шкоди самій організації", - додав він.

За його словами, РФ намагається переконати лідерів політичних груп та працівників секретаріату ПАРЄ в необхідності "сутнісних змін" в роботі організації.

"Ми бачимо зусилля (в цьому напрямку генсека Ради Європи Турбйорна) Ягланда та доповідь (лідера групи соціалістів у ПАРЄ Мікеле) Ніколетті, який закликає гармонізувати склад двох органів Ради Європи, Комітету міністрів і Парламентської асамблеї", - зазначив він.

"Подивимося, у що це виллється конкретно, це буде зрозуміло тільки після того, як у січні пройде сесія", - додав він.

Нагадаємо, у Росії заявили, що імовірність подачі РФ заявки на участь в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи на 2018 рік досить мала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.