Берегова охорона Греції перехопила судно з тонами сировини для вибухівок

Четвер, 11 січня 2018, 11:22

Грецька берегова охорона затримала вантажне судно, яке прямувало до Лівії з детонаторами та сировиною для вибухівок.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Судно "Андромеда" з танзанійським прапором, яке було зупинено грецькою береговою охороною 7 січня, прямувало з Туреччини до Лівії.

На його борту містилися 29 контейнерів, заповнених сировиною для вибухових речовин та детонаторами.

Зокрема, йдеться про велику кількість амонійної селітри (що є компонентом вибухових речовин) та 11 порожніх цистерн для зрідженого вуглеводневого газу.

Повідомляється, що екіпаж, який складається з двох громадян України, п'ятьох індусів та одного албанця, був затриманий та постане перед прокурором сьогодні, 11 січня.

Згідно з судновим екземпляром коносамента (документ, що видається перевізником вантажу вантажовласникові), контейнери були завантажені в турецьких портах Мерсін і Іскендерун та були призначені для Джибуті та Оману.

Однак, за даними джерел грецької берегової охорони, капітан судна стверджує, що за дорученням власника судна вантаж мав бути доставлений до лівійського міста Місрата.

Чиновники грецької берегової охорони наголосили на важливості перехоплення судна.

"Берегова охорона нейтралізувала рухому міну уповільненої дії, яка могла мати непередбачувані наслідки як для людей, так і для морського середовища", - заявили у береговій охороні, додавши, що матеріали можуть бути призначені для різних цілей.

Як відомо, Європейський Союз та ООН заборонили постачання зброї в Лівію з 2011 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.