Комітет ЄП схвалив скорочення кількості євродепутатів після Brexit

Вівторок, 23 січня 2018, 14:25

Комітет Європарламенту з конституційного управління переважною більшістю голосів проголосував за компромісну угоду щодо скорочення кількості євродепутатів після виходу Британії з ЄС.

Про це повідомляє Politico.

Згідно з цією пропозицією, парламент скоротить кількість членів  з 751 до 705. А решта 27 британських місць будуть перерозподілені між іншими країнами-членами.

Боротьба за склад парламенту після виходу Британії з ЄС тривала протягом декількох місяців, а депутати Європарламенту намагалися домовитися про справедливий шлях перерозподілу місць. Його результат може змінити баланс сил в парламенті, сформувавши європейську демократію на довгі роки.

"Це зробить нашу інституцію більш компактною, гарантуючи її політичну працездатність", - сказала польська євродепутатка Данута Гюбнер, яка підготувала звіт.

Євродепутати також значною мірою підтримали спірне положення про створення транснаціональних списків, незважаючи на тверду опозицію "Європейської народної партії" з цього питання.

Раніше повідомлялося, що Франція та Іспанія отримають п'ять додаткових місць у Європейському парламенті після виходу Великої Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.