Умеров і Чийгоз розповіли в Європарламенті про терор Росії у Криму

Четвер, 25 січня 2018, 08:38

Лідери кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз розповіли у Європарламенті про масові порушення Росією прав людини в окупованому Криму.

Про це йшлося на слуханнях підкомітету Європарламенту з прав людини за участю Умерова і Чийгоза у середу в Брюсселі, повідомляє власний кореспондент "Укрінформу".

"В українському Криму де-факто російська окупаційна влада, як видається, взагалі не розуміє, що таке права і свободи людини, народу. Сотні облав і обшуків, сотні затримань і арештів, сотні адміністративних справ і штрафів, сума яких нараховується мільйонами рублів.

Десятки людей викрадені за участю влади та парамілітарних організацій. Деякі із викрадених знайдені вбитими із ознаками насильства і тортур. Десятки політично умотивованих кримінальних справ. Десятки засуджених...", - наголосив у виступі Ільмі Умеров.

За його словами, якщо "Росія, як країна-терорист" не прислуховується до рекомендацій і вимог міжнародних організацій, не виконує рішень міжнародних судів, то демократичний світ повинен продовжувати і посилювати тиск на Кремль.

Ахтем Чийгоз зазначив, що в Криму відбувається не просто порушення прав людини Росією, а здійснюється терор.

"Сьогодні громадянин України у Криму - це загроза для свого життя, для своїх близьких. Сьогодні арешти у Криму – це прояви безжальності, терору з боку держави Росія", - заявив лідер кримськотатарського народу.

Голова делегації Європейського парламенту в комітеті асоціації Україна-ЄС Даріуш Розаті наголосив на необхідності продовження співпраці та проведення спільних засідань між підкомітетом з прав людини законодавчого органу ЄС і комітетом Верховної Ради України з прав людини.

За результатами засідання у Європарламенті керівництву України рекомендували неухильно і послідовно продовжувати відстоювання прав людини, незважаючи на російську окупацію Криму та деяких територій на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: