У Будапешті скасували церковну месу на честь союзника нацистів після протестів євреїв

Четвер, 25 січня 2018, 16:21

Церква у Будапешті скасувала меморіальну месу, заплановану на честь колишнього угорського лідера та нацистського союзника, яка мала відбутися в суботу – в Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Про це повідомляє Reuters.

Месу планували провести на честь Міклоша Горті - контр-адмірала, який керував Угорщиною 24 роки до 1944 року і передавав нацистам сотні тисяч євреїв.

Очікувалося, що під час меси виступить заступник спікера парламенту, який є членом правлячої партії "Фідеш" прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Запланована церемонія викликала серйозні заперечення з боку єврейських організацій. Всесвітній єврейський конгресс назвав її провокаційним вшануванням "безсоромного антисеміта".

Священик Будапештської церкви Золтан Ошті зазначив, що церква традиційно організовує для Горті щорічну масу, і ніхто не помітив, що на цю суботу також припадає день пам’яті жертв Голокосту.

"Нас, можливо, можна винуватити за це, але ці дві події не можуть відбуватись паралельно. Тим не менш, після обговорення з церковними лідерами було прийнято рішення про те, що ні меморіальна церемонія, ні меса не відбудуться ", - сказав він

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: