Естонія хоче серйозно обговорити відмову від переведення годинників у ЄС

Понеділок, 29 січня 2018, 10:20

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас вважає, що Євросоюзу слід серйозно обговорити ідею відмови від переведення годинників на території всього блоку.

Про це повідомляє ERR.

"Історичні причини (наприклад, енергозберігання) для використання літнього та зимового часу більше не дають значних переваг", - відзначив естонський прем’єр.

У 2000 та 2001 роках Естонія не переходила на літній час, однак це спричинило проблеми з комунікацією з рештою Європи. З 2002 року перехід на літній час був відновлений.

"Звичайно, не можливо, щоб кожна держава-член Євросоюзу починала самостійно вирішувати це питання. Використання літнього та зимового часу чи відмова від цього має розглядатися спільно", - наголосив Ратас.

Нагадаємо, Фінляндія заявила, що домагатиметься скасування літнього часу у Європейському Союзі.

Комітет фінського парламенту раніше дійшов висновку, що зміна часу викликає у людей короткочасні розлади сну, зниження продуктивності на роботі і також може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Литва вимагатиме від Європейського Союзу скасувати закон про літній час, стверджуючи, що більшість людей дратує те, що доводиться переводити годинники двічі на рік. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.