У Єврокомісії прокоментували ініціативу Литви щодо відмови від літнього часу

Вівторок, 26 грудня 2017, 09:55

Європейська комісія розглядає питання переходу на літній час, але підкреслює, що літній час і відмову від нього треба узгоджувати на рівні Євросоюзу, а нинішні правила дозволяють економити електроенергію.

Так ініціативу Литви щодо відмови від літнього часу прокоментували в Єврокомісії, повідомляє портал Delfi.

"ЄК в даний момент розглядає питання переходу на літній час, з урахуванням усіх наявних даних. Представники ЄК підкреслюють, що мета узгодження питання літнього часу і його скасування на рівні ЄС - позбутися проблем, особливо в сфері транспорту, логістики та енергетики, які б виникли, якби питання зміни періоду не координували", - повідомили в ЄК.

За даними Єврокомісії, в підготовленому 10 років тому звіті щодо директиви про літній час сказано, що директива сприяє економії електроенергії. У 2014 році на замовлення ЄК було проведено дослідження, яке надало подібний висновок: якби в ЄС літній час застосовувався не координовано, це завдало б незручностей компаніям і жителям.

Як повідомлялося, Литва вимагатиме від Європейського Союзу скасувати закон про літній час, стверджуючи, що більшість людей дратує те, що доводиться переводити годинники двічі на рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: