"Переламаємо руки і ноги": у Ердогана пригрозили Греції через спірні острови

Четвер, 1 лютого 2018, 13:59

У Туреччині пригрозили грецьким урядовцям через спірні острови в Егейському морі.

З прямими погрозами виступив радник президента Туреччини Їгіт Булут в ефірі турецького телебачення, повідомляє Ekathimerini.

Говорячи про острови Імі, грецький суверенітет над якими Анкара ставить під сумнів, він заявив, що Афіни "відчують гнів Туреччини більший, ніж той що є в Афріні". Йдеться про контрольований курдами район Сирії, щодо якого Туреччина проводить військову операцію.

"Ми переламаємо руки і ноги будь-якому офіцеру, прем'єр-міністру чи міністру, який насмілиться ступити на острови Імі" - заявив Булут.

Нагадаємо, 28 січня міністр оборони Греції Панос Каменос на штурмовому катері намагався наблизитися до островів Імі, однак йому завадили судна турецької берегової охорони.

Міністр кинув у воду вінок, щоб вшанувати пам'ять загиблих у 1996 році  на островах грецьких військових.

Острови Імі, які в Туреччині називають Кардак, розташовані всього в семи кілометрах від турецького курортного міста Бодрум на південно-заході країни. Туреччина ставить під сумнів грецький суверенітет над ними.

Суперечка щодо їх приналежності розпочалася у січні 1996 року, коли обидві країни направили своїх морських піхотинців на два сусідніх острови. В ході конфлікту загинули троє грецьких військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: