У Греції пояснили, що робив їхній міністр біля спірних островів в Егейському морі

Неділя, 28 січня 2018, 15:23

Міністр оборони Греції Панос Каменос прибув до спірних островів Імі неподалік від турецьких берегів, щоб вшанувати пам'ять загиблих у 1996 році грецьких офіцерів.

Про це повідомляє газета Kathimerini.

"Ми тут зібрались щоб вшанувати пам’ять героїв наших ВМС, які поклали життя заради нашої віри і батьківщини у 1996 році" - сказав Каменос і кинув вінок у воду на відстані кількох кілометрів від островів.

В той же час, як повідомлялося, МЗС Туреччини виступило з заявою, в які повідомило, що турецька берегова охорона не допустила два грецьких судна до островів. За даними турецьких ЗМІ, грецький міністр мав намір покласти вінок на одному з них.

Міноборони Греції зазначає, що церемонія вшанування пам’яті грецьких військових відбувалася у присутності кораблів турецької берегової охорони і гелікоптера.

Острови Імі, які в Туреччині називають Кардак, розташовані всього в семи кілометрах від турецького курортного міста Бодрум на південно-заході країни. Туреччина ставить під сумнів грецький суверенітет над ними.

Суперечка щодо їх приналежності розпочалася у січні 1996 року, коли обидві країни направили своїх морських піхотинців на два сусідніх острови. В ході конфлікту загинули троє грецьких військових.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.